Telefoon

06 – 4444 3047
tjarda@hartvoorzorgprofessionals.nl

Tjarda Hoekstra

LVSC registercoach
LVSC erkend supervisor

tjarda hoekstra over mijMijn naam is Tjarda Hoekstra, ik ben geboren in 1969 in Roden. Na wat omzwervingen via Groningen en Curaçao woon ik sinds 2001 in Assen. In 2012 heb ik een carrière switch gemaakt en ben ik, na 12 jaar als arts gewerkt te hebben, een eigen coachpraktijk begonnen. Sinds die tijd werk ik vanuit mijn praktijk in Assen, of op locaties van opdrachtgevers in onder andere Drenthe, Friesland en Groningen.

Als coach heb ik een St!R erkenning en ben ik LVSC registercoach. Daarnaast ben ik aspirant LVSC supervisor.

Algemene basisattitude: Ik heb oog en erkenning voor de hele persoon achter de zorgprofessional in zijn of haar context. Daarbij is mijn houding uitnodigend, respectvol, optimistisch en vertrouwen gevend.

Ervarings- en inhoudsdeskundige op het gebied van burn-out en bevlogenheid

In 2011 had ik een burn-out. Terugdenkend aan die periode, weet ik nog hoe het was om tegen beter weten in door te ploeteren. Hoe hoofdpijn, prikkelbaarheid en een intense moeheid me er nog steeds niet van konden weerhouden om naar mijn werk te gaan. Hoe moeilijk ik het vond om mijn collega’s ‘in de steek te laten’ en ze met mijn werk op te zadelen. Hoe schuldgevoel de overhand nam en me verlamde toen ik zag hoe mijn collega’s alle zeilen bij moesten zetten om mijn uitval te compenseren. Het niet meer van betekenis kunnen zijn in mijn toenmalige vak had een grote impact op mijn zelfvertrouwen en levensgeluk.

Gelukkig heb ik na een periode van verwerking, herstel, introspectie en een hernieuwd leren luisteren naar wat ik nodig had, wat goed voor me was en naar wat ik wilde, mijn bevlogenheid hervonden. Deze ziekteperiode heeft me rijper en rijker gemaakt en het is mijn huidige werk van grote toegevoegde waarde.

Er is namelijk een nieuw soort opmerkzaamheid en ruimte bij mij ontstaan die het mogelijk maakt om open en (bijna) niet oordelend te luisteren. Het heeft me geleerd hoe waardevol het is om echt gehoord en begrepen te worden en hoe helend het kan werken wanneer iemand liefdevol en vol overgave luistert naar jouw verhaal.

Aanvankelijk vond ik het erg dat mijn capaciteiten verloren gingen voor de geneeskunde. Mijn hart lag en ligt bij de gezondheidszorg en bij de mensen die zich hier met hart en ziel voor inzetten.

Inmiddels weet ik dat ik nog wel van betekenis kan zijn binnen de zorg. Misschien nu nog wel meer dan toen ik nog als arts werkte.

Opleidingen, werk- en levenservaring Tjarda

Coach en supervisie opleidingen

  • Oplossingsgericht werken via Yorneo (2007)
  • Professioneel coach ICM (St!R erkenning) (2012)
  • Supervisiekunde bij GITP (2017-2019)

Werkervaring

  • 2017-heden begeleider van LVSC erkende supervisietrajecten
  • 2014-heden gastdocent professionele ontwikkeling NSPOH
  • 2012-heden professioneel coach, werkend vanuit eigen praktijk
  • 2015-2018 intervisiebegeleider bij het klinisch trainingscentrum van het UMCG
  • 2014-2015 ontwikkelwerk voor een HBO-V en STECR richtlijn over duurzame inzetbaarheid en een gezonde leefstijl
  • 2001-2011 jeugdarts in Drenthe
  • 1999-2002 arts niet in opleiding in de psychiatrie en kinder- en jeugdpsychiatrie
BEHOEFTE AAN

BEHOEFTE AAN

IEMAND DIE LUISTERT OM TE VERSTAAN? >>

LVSC-N
STIR-PNG
logo-footer.png

Tjarda Hoekstra
LVSC registercoach
LVSC erkend supervisor
tjarda@hartvoorzorgprofessionals.nl
06 – 4444 3047
KvK nr: 56616805

© 2021 Hart voor zorgprofessionals.

Search