Telefoon

06 – 4444 3047
tjarda@hartvoorzorgprofessionals.nl

Tjarda Hoekstra

LVSC registercoach
LVSC erkend supervisor

Persoonlijke coaching

Je was altijd sociaal en energiek. Na een goedgevulde dag was je moe, maar voldaan. Na een goede nachtrust was je weer volop en vitaal aanwezig. Je had een rijk sociaal leven en kon werk en privé goed combineren.

Ergens onderweg is er echter iets gebeurd waardoor dat niet meer zo is. Je hebt bijvoorbeeld een kind met een rugzakje, een partner die niet lekker in het vel zit, de zorg voor een ouder of vriendin die ernstig ziek is, onzekerheden of veranderingen in het werk waar je niet helemaal achter staat, collega’s die niet vervangen worden bij ziekte waardoor jij niet meer aan je eigen werk toekomt…., Langzaamaan is er iets gaan knagen ……… en dat gevoel heb je lange tijd genegeerd….

Je hebt het misschien wel zo druk gehad, dat je niet merkte dat zelfs de leuke dingen steeds meer begonnen te voelen als moeten en als een last. Dat je de weekenden en de vakanties niet meer zag als fijne momenten van ontspanning, maar dat je ze begon te zien als momenten om bij te tanken. Dat je langzaamaan steeds meer opzag tegen sociale activiteiten waar je vroeger plezier aan beleefde.

Dan gebeurt er iets waardoor je wakker wordt geschud …..

Je schiet bijvoorbeeld zo onredelijk uit je slof dat je inziet dat het zo niet langer kan. Of je krijgt een paniek aanval. Je hebt ineens heel veel migraine of hartkloppingen en kan de hele dag wel zuchten. Je kunt niet goed meer slapen van het piekeren. Je kunt geen afstand meer bewaren tot je werk en je bijt je vast in iets wat je voorheen van je schouders kon laten glijden. Je merkt dat je opziet tegen de dag, het werk, de zorg voor je gezin.…….of je partner geeft aan dat je jezelf niet meer bent en dat er echt iets moet gebeuren…., of je collega’s geven aan dat je werk leidt onder je gemopper……

Het lijkt erop dat jouw lichaam, gedachten en omgeving op zoek gaan naar een rem, naar iets wat je niet langer kunt negeren waardoor je wel moet stoppen.

Ergens komt dat moment waarop je merkt dat je niet meer in staat bent om alle ballen in de lucht te  houden. Het moment waarop je denkt ‘Waar ben ik eigenlijk mee bezig? Wat gebeurt hier eigenlijk?’ En dan komt het besef dat je jezelf en de mensen waar je om geeft tekort doet en dat je de echte waardevolle dingen van het leven uit het oog bent verloren.

Ineens besef je dat je al lang geen echte rust meer hebt gevoeld. Dat je altijd aanstaat, dat je geregeld brandjes aan het blussen bent en achter de feiten aanrent. Dat je meer aan het overleven bent dan dat je zelf aan het roer van je leven en loopbaan staat……

Zo had je het je niet voorgesteld. Je wilt uit die overleefstand en weer in het volle leven staan. Je wilt jezelf herpakken, weer richting en zin krijgen. Je wilt weer met volle aandacht dingen kunnen doen die ertoe doen. Je wilt je blik op de toekomst richten én onderweg van het uitzicht genieten.

Gelukkig is het mogelijk om jezelf te herpakken. Je hebt immers al bewezen dat je alles al in huis hebt om een rijk sociaal en werkzaam leven te hebben. Je kunt er alleen nu even, en misschien wel wat langer, niet meer bij.

Mocht je daar zelf niet goed uitkomen, dan kan ik je daarbij helpen.

 Referentie verpleegkundige  

 Het kan zo lastig zijn als je alles als negatief ervaart en daar zo moe van wordt.

Wat fijn is het dan dat je hulp krijgt en in korte tijd weer zoveel positiefs kunt ervaren in jezelf en in je omgeving.

 Wat goed was het om die spiegel zo voor je te krijgen dat je weer in jezelf kunt gaan geloven en weer in balans komt.

 Wat prettig is het om te weten dat als je toch weer vast loopt, je altijd weer bij je terecht kunt.

 Ik heb onze gesprekken als heel waardevol ervaren en ik was helemaal op mijn gemak bij je. We konden lachen en heel serieus zijn, afdwalen en weer ‘to the point’ komen, en na ieder gesprek had ik het gevoel dat ik weer meer mezelf was.

 Dank je wel Tjarda!!

BEHOEFTE AAN

BEHOEFTE AAN

RUST, FOCUS EN ENERGIE? >>

LVSC-N
STIR-PNG
logo-footer.png

Tjarda Hoekstra
LVSC registercoach
LVSC erkend supervisor
tjarda@hartvoorzorgprofessionals.nl
06 – 4444 3047
KvK nr: 56616805

© 2021 Hart voor zorgprofessionals.

Search